vineri, 18 aprilie 2014

7. Protecţia mediului şi conservarea biodiversităţii - 21 Aprilie – 9 mai 2014

În urma colaborării Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ cu voluntarii Jon Sayer şi Abby Vincent din Corpul Păcii, un voluntar al organizaţiei (Ileana Bocanciu) va participa la un proiect finanţat, în Statele Unite ale Americii. Programul proiectului, intitulat 
"PROTECŢIA MEDIULUI ŞI CONSERVAREA BIODIVERSITĂŢII" 
se poate vedea mai jos:

Organizat de:         
Departamentul de stat al Statelor Unite ale Americii
Biroul de afaceri educaţionale şi culturale
Biroul Internaţional pentru vizitatori
Ms. Alma R. Candelaria, Director
Ms. Sana Abed-Kotob, Ph.D., Chief, Regional Programs Division
Ms. Wendy Barton, Chief, Africa Branch
Ms. Kim Jenkins, Program Officer, Africa Branch
Organizat cu:              
Institutul de educaţie internaţională
International Visitor Leadership Programs Division
Ms. Nancy Overholt, Director
Ms. Usha Balakrishnan, Assistant Director and Team Leader
Organizat în:               
21 februarie 2014

Obiectivele proiectului:
·    Evaluarea eforturilor SUA de protejare a biodiversității prin legi de mediu și politici de protecție, cercetare științifică, eforturi de consultanţă și educație ecologică;
·  Analiza programelor guvernamentale și neguvernamentale menite să încurajeze protejarea biodiversității prin dezvoltarea durabilă a terenurilor și a resurselor de apă, practici și programe de management
·          Discutarea modului în care deciziile de dezvoltare a resurselor naturale și de gestionare a terenurilor locale și regionale, influențează eforturile de conservare a biodiversității.

Calendarul proiectului 21 aprilie – 9 mai 2014

Duminică


Luni


Marţi

Miercuri


Joi

Vineri


Sâmbătă












19 aprilie
Sosiri internaţionale 
20



21
Dechid-erea proiec-tului
22

23


24

25
Împărţi-rea pe echipe şi zbor spre:
Portland, Maine,
Pensacola şi Tallahasse, Florida

26

27


28

29

30
Zbor spre Bozeman, Montana

 1 mai


2

3

4


5
Zbor spre Honolulu Hawaii
6

7

8

9
Închiderea proiectului

10 May
Plecări internaţionale




TEME
21 aprilie – 9 mai 2014
          ORAŞ
PROGRAM

WASHINGTON, DC
19 – 25 aprilie 2014
Deschiderea proiectului
Rolul agențiilor federale și instituțiilor de cercetare
Eforturile parcurilor naționale pentru protecţia mediului

ÎMPĂRŢIREA ÎN ECHIPE:
PORTLAND, MAINE
25 – 30 aprilie 2014

Administraţia locală şi de stat
Restaurarea ecosistemului prin intermediul coalițiilor
Educaţia comunitară
Serviciul în comunitate
Ospitalitatea casei
ÎMPĂRŢIREA ÎN ECHIPE:
PENSACOLA şi TALLAHASSEE, FLORIDA
25 – 30 aprilie 2014
Administraţia locală şi de stat
Restaurarea ecosistemului prin intermediul coalițiilor
Educaţia comunitară
Serviciul în comunitate
Ospitalitatea casei
BOZEMAN, MONTANA
30 aprilie – 5 mai 2014
Turism şi parteneriat pentru propecţia mediului
Ospitalitatea casei
HONOLULU, HAWAII
5  – 10 mai 2014
Insulele Hawaii: O legătură cu trecutul umanităţii
Ecosisteme vulnearbile protejate: plante şi animale native


WASHINGTON, DC: 19 – 25 aprilie 2014

Proiectul se va deschide în Washington DC, la agenţiile federale şi organizaţiile de cercetare ştiinţifică neguvernamentale, comisiile de protecţia mediului şi educaţie. Vizitatorii vor analiza rolul birourilor guvernului federal, cum ar fi serviciul Parcurilor Naţionale sau Serviciul Vieţii Sălbatice, impactul programelor de conservare şi educative, conduse de Institutul Smithsonian, Societatea Naţională de Geografie, iar rangerii îi vor conduce la Grădina Zoologică şi în parcul Naţional Shenandoah, pentru o experienţă deosebită. În programul de la Washington, DC se va sublinia rolul instituţiilor ştiinţifice şi educaţionale, pentru un efort concret de a proteja mediul.

Tematică:
Deschiderea proiectului
Rolul agenţiilor federale şi institutelor de cercetare ştiinţifică;
Eforturile pentru protecţia mediului, depuse de Parcurile Naţionale;

Tur de oraş: Participanţii vor fi nevoiţi să-şi planifice sosirea la Washington, sâmbătă 19 aprilie 2014. Duminică, participanţii vor face un tur introductiv al oraşului. Turul va cuprinde repere şi instituţii importante, pentru a ilustra structura guvernului american, precum şi continuitatea politicii şi tradiţiilor culturale.

Deschidera proiectului: Proiectul va începe cu o sesiune de deshidere la Institutul Internaţional de Educaţie. Această întâlnire va fi o oportunitate pentru participanţi, de a cunoaşte responsabilii Departamentului de Stat ai proiectului şi de a deveni mai familiarizaţi cu ei şi cu proiectul în sine. După urările de „bun venit” din partea coordonatorului de proiect al Departamentului de Stat, agenda va include prezentarea participanţilor, a obiectivelor proiectului şi a principalelor activităţi, discutarea itinerariului care va fi urmat, precum şi răspunsuri la întrebările participanţilor.  Va urma un prânz găzduit de Departamentul de Stat.

Informare federală: Dl. Akram Elias, președintele Capital Communications Group, va prezenta o imagine de ansamblu a sistemului american de guvernare, natura sa descentralizată și procesul de luare a deciziilor, care decurg din sistem.

Cuvinte cheie: profesorul Thomas Lovejoy de la Universitatea George Mason, va oferi o privire de ansamblu asupra protecției mediului și a conservării biodiversității, în Statele Unite ale Americii. El va discuta de asemenea, despre eforturile SUA de protejare a biodiversității, prin intermediul politicilor de protecție a mediului și a programelor de gestionare durabilă, a terenurilor şi a resurselor de apă. Dr. Lovejoy deţine preşedinţia Centrului Heinz pentru ştiință, economie biodiversitate și mediu. El este un ecologist care a lucrat în Amazonul brazilian din 1965 şi se ocupă de știință și politica de mediu. Începând din anii 1970, el a atras atenția asupra problemei despăduririi tropicale și în 1980 a publicat prima estimare a ratelor de extincție la nivel mondial. El a conceput ideea studiului privind fragmentarea pădurii Amazoniene pe termen lung şi este fondatorul serialului de televiziune publică „Natura”. În trecut, el a fost Consilier al Preşedintelui Fundaţiei Naţiunilor Unite şi Consilierul șef și specialist al Băncii Mondiale, în biodiversitate şi mediu, pentru regiunea latino-americană, în calitate de secretar asistent pentru afaceri externe pentru Institutul Smithsonian, precum și vicepreședinte executiv al World Wildlife Fund, SUA. Este doctor în biologie, la Universitatea Yale.

Departamentul de Interne al Statelor Unite (DOI): Aceasta este o agenție la nivel de Cabinet, care gestionează vaste resurse naturale și culturale ale Americii. Oameni de stiinţă, experți, profesioniști în gestionarea resurselor, împreună cu voluntari, îndeplinesc misiunea DOI, în mai mult de 2.400 de locaţii de operare. Vizitatorii se vor întâlni cu reprezentanţi din două din cele nouă birouri tehnice: Serviciul Parcurilor Naţionale (NPS), precum și Serviciul Pescuitului şi Vieţii Sălbatice (FWS). NPS gestionează toate parcurile naționale, multe monumente naționale și alte proprietăți istorice în conservare, cu diferite destinaţii. Această întâlnire va oferi o imagine de ansamblu a sistemului parcurilor naţionale, în Statele Unite ale Americii. FWS este dedicat managementului peştelui, animalelor sălbatice și a habitatelor naturale. Personalul FWS va discuta despre conservarea peștelui și a faunei sălbatice și modul în care speciile pe cale de dispariție sunt protejate în Statele Unite ale Americii.

Societatea Naţională de Geografie Delegaţii vor examina programele de conservare și educaționale gestionate de Societate. Ei vor vedea de asemenea, exponate și vor face un tur al muzeului. Societatea Natională de Geografie a fost înfiinţată în 1888 cu scopul grijă de planetă. Este una dintre cele mai mari instituții științifice și educaționale non-profit din lume. Domeniile sale includ geografie, arheologie și științele naturii, precum și promovarea și conservarea mediului istoric.

Parcul Zoologic Naţional: Un tur făcut cu ajutorul unui custode, va sublinia programele de conservare și eforturile educaţionale de informare, pentru a salva specii, oferind experiențe captivante cu animalele și impărtăşirea cunoștințelor pentru a salva animalelor sălbatice și a habitatelor. Parcul Zoologic Naţional este o parte din Institutul Smithsonian și reprezintă o organizație mare, complexă și diversă, cu o misiune cu multiple fațete: lider în îngrijirea animalelor, știință, educație și durabilitate. Parcul zoologic deţine circa 2.000 de animale din aproape 400 de specii diferite și se întinde pe 163 acri .

Parcul Naţional Shenandoah: Grupul se va întâlni cu rangeri și silvicultori, pentru a discuta probleme de gestionare a parcului și despre eforturile de conservare cu ajutorul parcurilor naționale. Vizitatorii se vor întâlni de asemenea, cu personalul de Institutului Smithsonian de Conservarea şi Biologie (SCBI) din Front Royal, Virginia, pentru a examina eforturile SUA de a proteja speciile și diversitatea habitatului. Parcul Naţional Shenandoah cuprinde o parte din Munţii Blue Ridge, în statul Virginia. Acest parc național este lung și îngust, de-a lungul văii râului Shenandoah având valea largă în vest și dealurile din Virginia Piemont în est. Deși zona este foarte pitorească, unitatea caracteristică cea mai importantă a parcului este că aproape 40 % din suprafața de teren (circa 79579 de acri – 322.04 km pătraţi) este pustiu și este protejat ca parte a Sistemului Național al de conservare al pustiurilor. SCBI servește ca o umbrelă pentru efortul global al Institulului Smithsonian pentru conservarea speciilor și instruirea generațiilor viitoare, în domeniul conservării. SCBI facilitează și promovează programe de cercetare în Parcul Zoologic National din Washington DC și în zonele de cercetare și formare din întreaga lume.

Discuţii de grup: Participanții vor avea posibilitatea de a deveni mai familiarizaţi unul cu altul, discutând  despre programul din Washington, DC și despre restul programului pe parcursul unei discutii de grup.

Activitatea culturală: Vizitatorii se vor face un tur cu ghid, al Muzeului Național de Istorie Naturală, care este o parte a Institutului Smithsonian, pentru a stârni curiozitatea, pentru a descoperi şi a  învăța, despre lumea naturală, prin intermediul cercetării, a colecțiilor, expozițiilor și programelor de sensibilizare şi educație.

ÎMPĂRŢIREA ECHIPEI:

PORTLAND, MAINE: 25 – 30 aprilie 2014
Maine – Statul pinilor – este unul dintre statele cele mai puternic împădurite din SUA, fiind acoperit de păduri, pe aproape 90% din suprafaţa sa. Aceste păduri abundente sunt definitorii pentru statul Maine și modul de viață de aici; copacii susțin diversitatea industriei produselor forestiere, care este coloana vertebrală a multor comunități rurale; pădurile oferă decorul pentru o gamă largă de programe de recreere, legate de natură și de turism. În plus, pe lângă pădure, Maine are de asemenea, 3500 mile de coastă, cu golfuri în care se află faruri, inclusiv farul Portland comandat de George Washington. Zonele naturale din Maine includ peste 2.000 de kilometri pătrați de suprafață de apă, 6.000 de lacuri și iazuri și peste 5.000 de râuri și pâraie curgătoare cu somon, fără ieșire la mare, păstrăv, ştiucă şi biban. Vizitatorii se vor caza în Portland, cel mai mare oraş din stat și vor explora zonele înconjurătoare naturale pentru a vedea inițiativele de conservare și de a se întâlni cu agențiile guvernamentale de stat pentru a examina rolul lor în protecția mediului.

Tematică
Restaurarea ecosistemului prin intermediul coalițiilor
Educaţia comunitară
Serviciul în comunitate
Ospitalitatea casei

Departamentul de Protecție a Mediului  (DEP), Departamentul de Conservare și Departamentul Pescuitului și Vieţii Sălbatice: Funcționarii instituțiilor de stat responsabile pentru protejarea și refacerea resurselor naturale din Maine și aplicarea legilor de mediu ale statului , vor discuta despre rolul guvernului şi statului în stabilirea și punerea în aplicare a resurselor naturale privind politica de conservare, precum și cooperarea și coordonarea lor, la diferite niveluri federale și locale de guvernare. Această întâlnire va evidenția gestionarea de către stat a mediului, în special a pădurilor și râurilor din Maine , care acoperă aproape 90% din suprafață și sunt bogate în faună sălbatică naturală, reprezentând o resursă naturală și economică importantă pentru stat. DEP este responsabil pentru protejarea și refacerea resurselor naturale din Maine și aplicarea legilor de mediu ale statului. Departamentul de Conservare este o agenţie de gestionare a resurselor naturale, ale cărui birouri supraveghează dezvoltarea și protejarea pădurilor şi parcurilor.
Statul Maine: Un scurt tur va fi făcut pentru delegați pentru a vedea operațiunile legislativului de stat. Situat în Augusta, Maine este capitala de stat a statului Maine.

Departamentul de Resurse Marine Maine (DMR): o întâlnire cu comisarul și șeful Patrulei Marine din Maine se va concentra asupra politicilor statului de a conserva și de a dezvolta resursele marine din estuar și de a promova și dezvolta industriile pescuitului de coastă. DMR este lider în politica maritimă, în gestionarea resurselor marine, în dezvoltarea de afaceri bazate pe resurse marine durabile și protecția mediului marin. Patrula Marină din Maine, o agenție a DMR, este de multe ori partener cu Paza de Coastă, avînd roluri comune în aplicarea normelor de pescuit, precum și de a răspunde la situații de urgență și apeluri de primejdie pe apă .

Studiu de caz: Repopularea cu animale sălbatice a râului din Edwards Dam: Fondat în 1837, Edwards Dam, aflat pe râul Kennebec în Augusta, a fost inițial înfiinţat pentru a servi nevoilor fabricii de hârtie care funcţiona datorită abundenţei de cherestea din zonă. Timp de 30 ani, industria locală de pescuit a fost cel mai puternic afectată, iar râul fiind grav poluat, peştii au dispărut complet de 1867. În timpul unei vizite la baraj, reprezentanți ai Consiliului din Maine și Maine Rivers, o organizație privată non-profit, au muncit în colaborare, în consiliere, formarea de coaliții, educație publică și soluționarea litigiilor, pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a râului. Revenirea speciilor de pește indigene, au permis numeroase activități de agrement, inclusiv canotaj, caiac, rafting și pescuit, toate acestea ajutând la generarea de venituri.

Brunswick - Topsham Land Trust (BTLT): Această organizație non-profit, fondată în 1985, protejează diversitatea patrimoniului natural în comunitățile de Brunswick, Topsham și Bowdoin. Participanții vor explora această zonă protejată, cu personalul BTLT pentru a înţelege eforturile depuse de organizaţie şi rezultatele obţinute, în educarea comunității locale, pentru conservarea acestei zone. Colaborarea cu alte organizații a dus la un premiu de 1 milion dolari din partea Departamentului de Interne al SUA, pentru a proteja calitatea apei, mlaştinile de coastă, terasele mlăştinoase, şi anghila din Golful Mijlociu. Aceste zone reprezintă un habitat valoros pentru o varietate de plante și animale, inclusiv păsările de ţărm, vulturii pleşuvi, midiile albastre, scoicile cu coajă moale și crabii potcoavă. Participanții vor face un tur în habitatul zonei umede din Golful Mijlociu şi de asemenea, vor învăţa despre inițiativa BTLT, cu privire la organizarea taberelor pentru copii și diverse alte programe în care sunt implicaţi şi localnicii.

Prietenii Golfului Casco: Vizitatorii se vor întâlni cu membri ai acestui grup non-profit, o organizație de supraveghere marină, fondată în 1989 pentru a îmbunătăți și proteja starea de sănătate a mediului din Golful Casco. Grupul caută soluții eficiente la problemele care amenință sănătatea golfului. Vizitatorii vor examina programele organizației, cum ar fi „Bayscaping” un program de șase etape pentru proprietarii de case cu privire la ingrijirea gazonului ecologic și „Casco Bay Curriculum”, activități pentru elevii de clasele a IV-a – a VI-a. Vizitatorii vor putea vedea eforturile de mobilizare ale organizaţiei în invatamant, cum ar fi interpretarea problemelor marine pentru publicul larg și eforturile de monitorizare a calității apei.

Asociaţia Maine Lobstermen (MLA): Vizitatorii vor examina eforturile industriei de homari pentru a conserva această resursă valoroasă, printr-un tur comun și discuții cu oficialii MLA și proprietarii de afaceri Ioan și Brendan. Ei sunt reprezentanţii industriei de homari a pescarilor și a comunităților care depind de ea. John și Brendan au deschis un magazin de fructe de mare pe malul mării, în Portland Maine. Pasiunea lor pentru industria de homar a transformat mica lor afacere într-o operațiune de talie mondială, deservind clienților en-gros homari vii la nivel global.

Serviciul în comunitate: Vizitatorii vor participa cu voluntarii locali la o activitate care subliniaza angajamentul comunității de a proteja mediul înconjurător. Partenerii pentru Sănătatea Mondială (PWH)  se asigură că materialele medicale, care altfel ar fi aruncate şi ar ajunge în depozitele de deșeuri, sunt trimise în locurile unde acestea sunt necesare. Spitale, clinici, case de ingrijire şi medici sunt obligaţi să respecte politicile guvernamentale pentru a renunța la un flux constant de materiale medicale, multe neutilizate. PWH oferă facilități medicale celor din Maine, cu posibilitatea de a economisi taxe, prin depozitarea deșeurilor și reciclarea obiectelor de valoare care are un impact concret, măsurabil și pozitiv asupra mediului. Prin parteneriate cu spitale, facilități medicale, persoane fizice, voluntari, organizații non-profit și personal medical, PWH este furnizoare de servicii medicale în mai mult de 100 de țări și face legături noi în fiecare zi. Voluntarii PWH şi asociaţii au livrat cu succes materiale medicale pentru mai mult de 20 de țări din întreaga lume. Vizitatorii vor face un tur al instituţiei PWH și vor ajuta la sortarea consumabilelor medicale.

Brunswick High School: Participanții se vor întâlni cu elevii într-o clasă, pentru a examina proiectele de gestionarea mediului. Vizitatorii vor discuta cu elevii despre propriile lor țări, despre cum sunt modelaţi tinerii lor, pentru a deveni administratori în proiectele viitoare de conservare a mediului și în care vizitatorii sunt angajaţi.
Ospitalitatea casei: Vizitatorii vor lua o masă cu familiile locale.

Activitate culturală: Participanții vor vizita Portland Head Light, cel mai vechi far din Maine, care a ghidat traficul maritim în Portland Harbor peste 200 de ani. Ei vor vedea, de asemenea, Eartha, cel mai mare de glob rotativ din lume. Eartha este un model la scară redusă a pământului, cu munți și forme de relief, care se rotește, simulând mișcărilor reale ale pământului.

ÎMPĂRŢIREA ECHIPEI:
PENSACOLA ŞI TALLAHASSEE, FLORIDA: 25 – 30 aprilie 2014

La mică distanță una de cealaltă, plajele de pe Coasta de Smarald sunt zone umede, cu râuri, estuare și păduri vechi de pin, care cresc în nord-vestul Floridei, făcând din aceasta una dintre cele mai diverse regiuni din punct de vedere biologic, din Statele Unite. Douăzeci și trei de specii pe cale de dispariție și treisprezece specii amenințate locuiesc în această zonă. O vizită în regiune se va concentra asupra provocărilor actuale ale mediului precum deversarea de petrol Deepwater Horizon. Delegații vor vizita, de asemenea golful şi Insulele National Seashore, State Park Big Lagoon și Blackwater State Forest Park pentru a examina eforturile de protecție și conservare a mediului.

Tematică:
Administraţia locală şi de stat
Restaurarea ecosistemului prin intermediul coalițiilor
Educaţia comunitară
Serviciul în comunitate
Ospitalitatea casei

Departamentul Mediului, Regiunea Escambia: Această întâlnire va sublinia rolul și responsabilitățile administrației publice locale pentru restabilirea și menținerea habitatelor locale și a resurselor de mediu. O privire de ansamblu asupra problemelor biodiversității și de mediu, a problemelor din zonă legate de managementul şi calitatea apei, va fi urmată de o vizită la fața locului, în proiectele Greenshores - un parteneriat public-privat de mediu. Acest efort de restaurare a habitatului, în valoare de multe milioane de dolari, are loc de-a lungul țărmului urban din centrul oraşului Pensacola şi este un efort al comunităţii pentru restabilirea habitatului din golful Pensacola (mlaștină, iarba de mare, stridii și recif) fiind rezultatul colaborării dintre voluntari, întreprinderi și guvern la nivel local, de stat și federal. Proiectul Greenshores restaurează 15 de hectare de mlaștină în largul coastei Pensacola cu un recif artificial care protejează plantele acvatice, imbunătăţeşte semnificativ calitatea apei şi crează un habitat pentru stridii oferind un loc de popas pentru păsările migratoare și locale .

Blackwater River State Park: O vizita în acest parc va evidenția posibilitatea de a combina ecoturismul cu gradul de conștientizare asupra biodiversității şi protecției mediului. Parcul oferă posibilitatea de observare a păsărilor, canotaj, camping, caiac, înot, drumeții, pescuit și urmărire a faunei sălbatice. Vizitatorii se vor întâlni cu rangerii, pentru a discuta despre rolul lor în păstrarea resurselor istorice, culturale și de mediu ale zonei. Această întâlnire va oferi posibilitatea de explorare a parcului pentru a facilita înțelegerea  managementului, dezvoltare turismului și parteneriatele public private din cadrul parcului. Vizitatorii vor explora, de asemenea parcul cu ajutorul unei canoe.

Apalachicola River și Sistemul Golfului: Baza producției de stridii și de protecţie a râului Apalachicola Wildlife  de către Agenția de Mediu. Aici vizitatorii pot examina două evenimente curente și impactul lor: efectele de mediu și economice ale deversării de petrol Deepwater Horizon și consecințele creșterii populației în Atlanta, Georgia, care au pus presiune pe sistemul râului Apalachicola. Pentru a orienta grupul în zona Apalachicola, vizitatorii se vor întâlni cu un ranger din Florida Park şi din Wakulla Springs State Park pentru a discuta despre refacerea habitatului, ecoturism, precum și despre diversitatea zonei Apalachicola. Programul va include de asemenea, un tur cu barca condus de un ranger de la Wakulla Springs. Fiind izvorul unuia dintre cele mai mari și mai adânci izvoare de apă dulce din lume, acest parc joacă rolul de gazdă pentru viaţa sălbatică, inclusiv pentru aligatori, broaşte ţestoase, căprioare și păsări.

San Marco National Wildlife Refuge: Vizitatorii vor afla despre programele de informare educaționale, oferite de acest domeniu de conservare, unul dintre cele mai vechi din sistemul de conservare din SUA și vor discuta despre problemele de conservare cu personal care îi va însoţi şi despre creșterea populației și dezvoltarea economică .

Apalachicola National Estuarine Research Reserve: Vizitatorii vor explora activitatea de conservare care are loc în acest consortiu, unul dintre cele 25 de site-uri desemnate de National Oceanic şi Atmospheric Administration ca o rezervă de cercetare și al doilea cel mai mare sistem de cercetare al estuarelor din Statele Unite ale Americii. Programul este un parteneriat între guvernul federal și  Departamentul de Protecţie a Mediului din Florida ca administrator al programului. Acesta este conceput ca un program de protecție pentru zonele umede, fragile, golfuri și zone înalte de coastă, care se încadrează în limitele sale. Golful sprijină pescuitul în cea mai mare parte, pentru stridii, creveți, crabi și pești, mare parte din economia locală fiind conectată direct la golf.

Pensacola High School: Vizitatorii vor observa o clasă unde se predă fie  biologie marină, fie știința mediului sau biologie și vor avea posibilitatea de a interacționa cu studenții pentru a afla despre munca lor de mediu.

Activităţi în folosul comunităţii: Pentru a experimenta tradiția americană în voluntariat și a avea șansa de a relaţiona cu cetățenii locali, vizitatorii vor participa la curăţirea plajei oceanului, într-o activitate organizată de Clean Peace. Ora Plajelor Oceanului este una dintre primele acţiuni internaţionale de curăţenie săptămânală, care beneficiază de implicarea mass-mediei și de tehnologie, pentru curăţarea plajelor din întreaga lume, într-o săptămână. Clubul de mediu al elevilor din liceul  Pensacola se pot alătura de asemenea.
Ospitalitatea casei: Vizitatorii vor lua o masă cu familiile locale.

Activități culturale: Gulf Islands National Seashore este una dintre cele mai mari zone de țărm protejat în Statele Unite ale Americii între  Mississippi si Florida. Activitatea cultural va consta în vizita la parcul din insulele de barieră, unde se găsesc locuri importante de odihnă pentru păsări și fluturi care migrează spre sau dinspre America de Sud. Fort Pickens, situate de asemenea în cadrul parcului a fost folosit până în anii 1940. Construit din lemn, fortul a suferit modificări ca urmare a progreselor tehnologice din urma Războiului Civil.
Vizitatorii vor petrece noaptea la o cabană de lângă Waikulla Springs după vizita lor la Apalachicola. Echipa va pleca de pe aeroportul Pensacola Tallahassee.

BOZEMAN, MONTANA: 30 aprilie – 5 mai 2014

Bozeman este patria staţiunilor de schi alpin, a păstrăvilor albaştri, a  Parcului Național Yellowstone precum şi a altor activități în aer liber care se pot desfăşura în cadrul său natural. Bozeman deţine un amestec de profesii şi putem întâlni aici: fermieri, artiști, profesori, amatori de schi și antreprenori de talie mondială în domeniul activităţilor de  recreere în aer liber, Universitatea de Stat din Montana, precum şi o parte din America de modă veche. Downtown Bozeman este un important centru istoric al vestulului care are mai bine de 100 de ani. Vizita va evidenția modul în care turismul și economia se pot dezvolta, în paralel cu protecția mediului şi cercetarea, care au prioritate în Montana.

Tematică:
Turism şi parteneriat pentru propecţia mediului
Ospitalitatea casei

Departamentul de Conservare a Resurselor Naturale Montana  (DNRC): Vizitatorii vor examina modalitățile prin care departamentul se asigura că resursele de teren și apă din Montana, avor oferi beneficii pentru generațiile prezente și viitoare. Pozitia de lider a DNRC implică gestionarea resurselor naturale de: apă, sol, păduri și resurse regenerabile; de asemenea reglementează practicile forestiere și de explorare și producție de petrol și gaze.

Piscicultură, viaţă sălbatică şi parcuri în Montana: O întâlnire cu domnul Patrick Flowers, Directorul departamentului va sublinia rolul pe care statul îl are în implementarea managementului mediului natural în Montana. De asemenea, el va evidenția relația dintre guvernul federal și agenţie în gestionarea terenurilor din Montana.

Institutul de Cercetare pentru Mediu Craighead: Aceast institut realizează aplicaţii şi cercetări ale organizațiilor, care oferă soluții pentru oameni și conservarea faunei sălbatice şi a peisajelor în schimbare. Studiile ajuta la menținerea populațiilor  de plante indigene sănătoase, a animalelor sălbatice și desigur a oamenilor, ca parte a unor ecosistemelor durabile şi funcționale.

Piscicultură, viaţă sălbatică şi parcuri în Montana: un specialist în managementul lupilor va discuta despre scoaterea acestora de pe lista speciilor pe cale de dispariție și va prezenta punctul de vedere al guvernului. Lucrările echipei pe tot parcursul perioadei în care populaţia de lup a fost de monitorizată, rapoarte de investigare, colaborarea cu proprietarii de terenuri și munca de sensibilizare publică  pentru a sprijini conservarea speciei de lup. Această echipă are sediul în Helena, Montana.

Parcul Național Yellowstone: Un urma unui tur împreună cu un ranger se va evidenția ecosistemul unic din acest parc natural, precum şi inițiativele guvernamentale pentru a sustine ecologia acest loc. Old Faithful și majoritatea gheizere din lume sunt păstrate aici. Ele sunt principalul motiv pentru parcul a fost înființată în 1872 ca prim parc naţional al Americii. Este o zonă sălbatică de munte unde se întâlnesc urși grizzly, lupi, turme de bizoni și elani fiind nucleul unuia dintre ultimele, ecosistemele naturale aproape intacte.
Vizitatorii vor petrece noaptea la o cabană în apropiere de Parcul Național Yellowstone .

În următoarea zi se vor întâlni cu oficialii de la Yellowstone Environmental Stewardship (YES!). Acest proiect multianual are ca scop reducerea schimbărilor  ecologice în Parcul Național şi creșterea eficienței operaționale, pentru conservarea resurselor parcului pentru generațiile viitoare. Parcul Naţional Yellowstone are obiective ambițioase pentru continuarea dezvoltării durabile. Acestea sunt completate de succesele anterioare, care au oferit angajaților, vizitatorilor, partenerilor, corporațiilor și fundațiilor o oportunitate de a ajuta şi de a servi operaţiunilor de dezvoltare durabilă asigurându-se astfel că Parcul Naţional Yellowstone este un model în gestionarea mediului, printre parcurile naționale și internaționale.
Vizitatorii vor reveni la Bozeman duminică.
Ospitalitatea casei: Vizitatorii vor lua o masă cu familiile locale.

HONOLULU şi HILO, HAWAII: 5 – 10 mai 2014

Tematică:
Insulele Hawaii: O legătură cu trecutul umanităţii
Ecosisteme vulnearbile protejate: plante şi animale native
Închiderea proiectului

Grupul se va caza în Oahu și va face două excursii de o zi la alte insule. Program de o zi pe Insula Mare:

Hawai'i Volcanoes National Park: În timpul unei vizite de o zi de la Honolulu, vizitatorii se vor întâlni cu rangerii pentru a explora acest parc, care are circa 70 milioane de ani de activitate vulcanică. Procesele de evoluţie au condus la un teren aparent gol, dar în care sunt totuşi prezente ecosisteme unice și o cultură umană distinctă. Parcul deţine doi dintre cei mai activi vulcani din lume și oferă perspective cu privire la apariţia insulelor Hawaii și peisaje vulcanice specifice. Rangerii vor sublinia eforturile lor de conservare, precum și vulnerabilitatea ecosistemului care este în mod constant în proces de regenerare.

Gestionarea mediului: O ședință comună va sublinia rolul diferitelor agenții în reglementarea proiectelor din jurul Parcului Național. Departamentul  Managementului de Mediu este o agenție guvernamentală locală care supraveghează toate procedurile referitoare la funcționarea infrastructurii; de la eliminarea deșeurilor solide la programele de depozitare a deșeurilor, eliminarea vehiculelor precum şi alte proiecte de mediu, inclusiv programe de reciclare. Departamentul de aprovizionare cu apă este o agenție semiautonomă, care este responsabilă pentru gestionarea, controlul și folosirea apei şi a celorlalte celelalte bunuri.
Program de o zi în Kauai:

Limahuli Garden și Preserve: Limahuli Garden and Preserve este o Gradină Botanică Naţională recunoscută pentru plantele tropicale, care a demonstrat practici de mediu sănătoase cu privire la apă, sol și conservarea plantelor rare. Proprietatea include în grădină o plantație de epocă, precum şi speciile invazive care au fost introduse prin migrarea oamenilor. În spatele gradinii, bilogii lucrează la păstrarea şi conservarea speciilor indigene din habitat. Vizitatorii vor discuta cu cercetătorii despre importanţa activităţii de conservare a biodiversității care se face aici, realizând un tur de grădină.

Kauai Invasive Species Committee: Kauai Invasive Species Committee este un parteneriat între voluntari, guvern, societăţi private și organizații non-profit, iar persoanele în cauză lucrează la prevenirea, controlul sau eliminarea speciilor amenințătoare de plante sau animale invazive, în scopul conservării biodiversităţii specifice insulei Kauai și minimizării impactului ecologic, economic și social. Această întâlnire va sublinia colaborările și parteneriatele necesare pentru a conserva și proteja mediul înconjurător.
Program de o zi în Oahu:
Waimea Valley: Valea este adânc întipărită în istoria poporului Hawaiian și continuă să fie un loc al spiritualităţii și tradițiilor Hawaiiene. Misiunea sa este de a păstra și şi de a perpetua resursele umane, culturale și naturale ale Văii Waimea pentru generațiile viitoare,  prin educație și bună administrare. Vizitatorii vor face un tur şi vor afla despre eforturile făcute pentru a menține un habitat sănătos, natural, pentru flora nativă și fauna sălbatică. De asemenea, ei vor învăța despre eforturile făcute pentru transmiterea elementelor de cultură Hawaiiană native, de la jocuri tradiționale, la povestiri. O discuție despre istoria văii, un loc sacru pentru hawaieni nativi, va fi purtată cu șefii din zilele noastre, care se confruntă cu probleme financiare și sunt amenințaţi de dezvoltarea privată.

Division of Forestry and Wildlife, State Department of Land and Nature Resources:  Această divizie este responsabilă pentru gestionarea pădurilor de stat, a zonelor naturale de vânătoare, precum și a habitatelor cu plante și animale sălbatice. De asemenea, este responsabilă de programele care acoperă protecția bazinelor hidrografice, protecția resurselor native  (inclusiv a ecosistemelor unice și specii pe cale de dispariție), de recreere în aer liber și silvicultură comercială. Vizitatorii vor putea avea o privire de ansamblu, asupra rolurilor complexe și responsabilităților guvernului.

College of Tropical Agriculture and Human Resources, University of Hawaii at Manoa (CTAHR):  Vizitatorii vor afla despre programele de cercetare și educație pentru un mediu durabil, de gestionare a agriculturii și a resurselor naturale tropicale făcute la această universitate. Ea are departamente academice pentru resursele naturale și de management al mediului, protecţia plantelor şi ştiința solului. Universitatea colaborează de asemenea cu serviciile forestiere şi agro-forestiere.

Închiderea proiectului: Programul Hawaii și proiectul în sine se va încheia în dimineața zilei finale, care va permite participanților să discute conținutul și rezultatele proiectului Departamentului de Stat şi Institutului de Educaţie Internatională.